GuidePedia

0
Bolu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bolu'dan güzel lezzet daha!
Yöresel tadına doyum olmayan bir çorba Tarhana. Sizlerde çorbalarınıza farklı tatlar tatmak istiyorsanız bu tarifi denemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. Nasıl yapıldığını merak mı ediyorsunuz? Gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım…

Bolu Tarhana Çorbası için gerekli olan malzemeler

  • 100 gram yağsız kıyma
  • 150 gram köy tarhanası
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kilo et suyu ya da su
  • Tuz

Bolu Tarhana Çorbası nasıl yapılır?
Tarhana bir su bardağı et suyu ya da su ile karıştırılıp 20 dakika kadar ıslatılarak bekletilir.
Bekletilen tarhana süzgeçten geçirilip süzülür.
Et suyu bir tencerede kaynatılır ve tarhana ile karıştırılır.
Küçük bir tencere içinde kıyma ve tereyağı 3 – 4 dakika kadar kavrulur.
Domateslerin kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanır ve ince ince kıyılarak tencereye ilave edilir.
Domateslerde ilave edildikte sonra 2 – 3 dakika kadar kavrulur ve hazırlanan harç çorbanın içine ilave edilir.
Hazırlanan çorba 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top