GuidePedia

0
Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazır çorba alıp tereyağı ve baharat ekleyerek lezzet arayışlarına son diyin artık. Size Bolu’dan lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Sebzeli çorbalarla hem içiniz ısınacak hem de mideniz yorulmayacak. Bu tarif sayesinde sofranızın teması değişecek.

 Çorba malzemeleri;

  • 750 gram taze fasulye
  • 1 tane domates
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 tane tavuk suyu
  • Karabiber, tuz

Çorbanın hazırlanışı;
Taze fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Fasulyeleri 1-1,5 cm uzunluğunda küçük parçalara bölün. Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Bir tencerede tereyağını kızdırın. Daha sonra salça, domates ve fasulyeleri ilave edin. Harlı ateşte yaklaşık 3 dk kadar pişirin. 8 bardak su (1,5 lt) ilave edin ve 25 dk pişirin.

Başka bir kapta terbiyeyi hazırlamaya başlayalım. 2 buçuk bardak su ile yoğurdu, yumurtayı ve unu ezelim. Bu terbiyeyi, fasulyeler pişmeye yakınken çorbaya ilave edin, sakın karıştırmayı unutmayın yoksa un topaklaşır. Yaklaşık 5 dk daha kaynatın. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top