GuidePedia

0
Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır?

Alman mutfağından bir sebze çorbası. Eğer Brüksel lahanası seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Sevmiyorsanız da sorun yok artık seveceksiniz. Eğer elinizde ahşap kase varsa sunumu bu kaselerde yaparsanız, hem gözünüz hem de damak zevkinize ziyafet verebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 150 gram Brüksel Lahanası
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 bardak su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 limonun suyu
  • Karabiber, tuz

Yapılışı;
Patates, soğan ve havuçları küçük kareler halinde kesin. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızmış yağa soğanları ekleyin ve soğanların rengi değiştiğinde havuç ve patatesleri ilave edin. Kısık ateşte iki dakika kavurun. Dört parçaya böldüğünüz Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin. 6 bardak suyu ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Arzunuza göre tuz ve karabiber ilave edin.
Ayrı bir kapta hazırladığımız limon suyu ve yumurta karışımını çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve iyice karıştırın. 10-15 dk kadar kaynatın. Servise hazır.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top