GuidePedia

0
Cincile Çorbası nasıl Yapılır?

İtalyanlarda türüf (trafl) neyse Mengen’de de cincile odur. Aynı zamanda “mıhdepesi” adıyla da bilinir. Cincile çorbası yapımı kolay oldukça lezzetlidir. Damaklarda yayılan bu lezzeti küçük büyük herkes beğenecektir.

Cincile çorbası malzemeleri;
500 gram cincile mantarı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
70 gram un
2 bardak yoğurt
1 adet limon
Tuz ve karabiber
Cincile çorbasının hazırlanışı;
Mantar köklerindeki topraklı kısmı kesin ve atın. Kalan kısmını bol suda iyice yıkayın. Süzdükten sonra bir yere ayırın. Bir tencere içine yaklaşık 1,5 litre su ile limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında mantarları ve tuzu ilave edin. Bu şekilde 3-4 dakika kaynatın. 2,5 bardak suda un ve yumurtayı çırparak karıştırın, bulamaç haline gelsin. Hazırladığınız terbiyeyi mantarların pişmesine yakın tencereye ilave edin. Karıştırarak 5-6 dk kaynatın. Son olarak tuz ve karabiber ayarlaması yaparak servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top