Dana Haşlama Nasıl Yapılır?
Ağızda dağılan kıvamı ile damaklarınız da kalacak ” Dana Haşlama” yı bir de bizim tarifimizden denemek istemez misiniz?
Dana Haşlama için gerekli olan malzemeler
1 kg kemikli dana
1 tane soğan
2 tane havuç
1 tane kereviz
6 tane patates
1 diş sarmısak
3 tane tane karabiber
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
Dana Haşlama nasıl yapılır?
Et kalın dipli tencerede kızartılır.
Patatesler bütün olarak, havuçlar parmak uzunluğunda, kereviz küp küp, margarin dörde bölünmüş olarak soğan ile birlikte et içine ilave edilir.
Oda sıcaklığında olan 12 su bardağı su ve karabiber taneleri ilave edilerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 40 dakika pişirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Ağızda dağılan kıvamı ile damaklarınız da kalacak ” Dana Haşlama” yı bir de bizim tarifimizden denemek istemez misiniz?
Dana Haşlama için gerekli olan malzemeler
1 kg kemikli dana
1 tane soğan
2 tane havuç
1 tane kereviz
6 tane patates
1 diş sarmısak
3 tane tane karabiber
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
Dana Haşlama nasıl yapılır?
Et kalın dipli tencerede kızartılır.
Patatesler bütün olarak, havuçlar parmak uzunluğunda, kereviz küp küp, margarin dörde bölünmüş olarak soğan ile birlikte et içine ilave edilir.
Oda sıcaklığında olan 12 su bardağı su ve karabiber taneleri ilave edilerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 40 dakika pişirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.