Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
Tadından vazgeçilmeyen adından söz ettiren bir lezzet Düğün Çorbası. Peki sizler de bu çorbayı kendi ellerinizle çabucak ve lezzetli bir şekilde yapmak istemez misiniz?
Düğün Çorbası için gerekli olan malzemeler
Terbiyesi için:
Düğün Çorbası nasıl yapılır?
Et kuşbaşı doğranarak yeterince su ilave edilerek pişirilir.
Un ve bir su bardağı soğuk et suyu karıştırılarak bulamaç yapılır.
Kalan et suyu kaynatılır ve pişen et ve suyu ilave edilir.
Hazırlanan bulamaç yavaş yavaş ilave edilerek yedirilir.
Tuz eklenip 10 dakika kadar pişirilip servis edilir.
Terbiyesi yapılarak servisten önce üzerine kırmızıbiberli yağ hazırlanarak gezdirilir.
Afiyet olsun.
Tadından vazgeçilmeyen adından söz ettiren bir lezzet Düğün Çorbası. Peki sizler de bu çorbayı kendi ellerinizle çabucak ve lezzetli bir şekilde yapmak istemez misiniz?
Düğün Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 2 litre et suyu
- 250 gram koyun eti
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızıbiber
Terbiyesi için:
- 2 tane yumurta sarısı
- 1 tane limon
Düğün Çorbası nasıl yapılır?
Et kuşbaşı doğranarak yeterince su ilave edilerek pişirilir.
Un ve bir su bardağı soğuk et suyu karıştırılarak bulamaç yapılır.
Kalan et suyu kaynatılır ve pişen et ve suyu ilave edilir.
Hazırlanan bulamaç yavaş yavaş ilave edilerek yedirilir.
Tuz eklenip 10 dakika kadar pişirilip servis edilir.
Terbiyesi yapılarak servisten önce üzerine kırmızıbiberli yağ hazırlanarak gezdirilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.