GuidePedia

0
Füme Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Balık çorbalarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Alabalık ile harika bir lezzet daha. Sebzenin yanı sıra içine pirinç eklediğimiz bu Füme Balık Çorbasını seveceğinize eminiz :)

Füme Balık Çorbası için gerekli olan malzemeler

  • Orta büyüklükte 1 tane Alabalık Fileto
  • 2 tane taze soğan
  • 2 tane patates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3-4 dal maydanoz
  • tuz

Füme Balık Çorbası nasıl pişirilir
1.Patatesleri küp şeklinde soğanları da ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları ve patatesleri 4 bardak su da diri kalacak kıvamda haşlayın. Maydanozları ince ince doğrayın ve tuz ile birlikte sebzelere ekleyin.
2.Sebzeler kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve yaklaşık 15 dakika pişirin.
3.1 çay bardağı suda Alabalığı 5 dakika pişirin ve ateşten alıp derisini soyup şeritler halinde doğrayın.
4. Doğradığınız balıkları çorbaya ekleyin ve sirke, gerekirse de 1-2 kepçe sıcak su ilave edin. Pirinç pişene dek pişirin.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top