Somonlu Kabak Terin Nasıl Yapılır?
Somonlu Kabak Terin için gerekli olan malzemeler
Somonlu Kabak Terin nasıl yapılır?
Kabaklar uzunlamasına dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika kadar haşlanır.
Haşlanan kabaklar kağıt havlu üzerine çıkarılarak suyu çektirilir.
Derin bir kapta yumurta, krema, köri, ince ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve un iyice çırpılır.
Fırın 210 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
Fırın kabı yağlanarak hazırlanan hamurdan kabın zeminine biraz koyulur.
Hamurun üzerine birkaç kabak dilimleri ve somon dizilir.
Tekrar hazırlanan hamur koyulur ve somon ve kabak dilimleri malzeme bitene kadar aynı şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında benmari usulü 45 dakika pişirilir ve sıcak ya da ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Somonlu Kabak Terin için gerekli olan malzemeler
- 4 tane kabak
- 4 dilim somon füme
- 4 tane yumurta
- 5 yemek kaşığı taze krema
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı köri
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Somonlu Kabak Terin nasıl yapılır?
Kabaklar uzunlamasına dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika kadar haşlanır.
Haşlanan kabaklar kağıt havlu üzerine çıkarılarak suyu çektirilir.
Derin bir kapta yumurta, krema, köri, ince ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve un iyice çırpılır.
Fırın 210 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
Fırın kabı yağlanarak hazırlanan hamurdan kabın zeminine biraz koyulur.
Hamurun üzerine birkaç kabak dilimleri ve somon dizilir.
Tekrar hazırlanan hamur koyulur ve somon ve kabak dilimleri malzeme bitene kadar aynı şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında benmari usulü 45 dakika pişirilir ve sıcak ya da ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.