GuidePedia

0
Soslu Kılıç Nasıl Yapılır?

Balık severlerin vazgeçilmez lezzetlerine ekleyecekleri muhteşem bir lezzet Soslu Kılıç. Defne yaprağı, kapari ve yeşil zeytin ile tatlandırılan kılıç balığının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz…

Soslu Kılıç için gerekli olan malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 2 tane limon
  • 100 gram kapari
  • 400 gram kılıç balığı
  • 200 gram yeşil zeytin
  • 10 tane defne yaprağı
  • Taze kara biber
  • Tuz

Soslu Kılıç nasıl yapılır?
Balıklar yıkanıp süzülür ve keskin bir bıçak yardımı ile kılçıkları ve derisi yüzülüp ince ince dilimlenir.
Geniş ve düz bir tabağa tek kat olarak dizilir.
Ayrı bir kap içinde zeytinyağı, limon suyu, biber ve tuz karıştırılarak sos hazırlanır.
Kapariler, defne yaprakları ve zeytinler balıkların üzerine yerleştirilir.
Hazırlanan tabak folyo ile kapatılarak sosu emmesi için servis bir yerde 6 – 7 saat bekletilir.
Balıklar limon dilimleri ile süslenerek pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top