GuidePedia

0
Etli Güveç Nasıl Yapılır?

Sebze ile lezzetlenen, et ile bu lezzete lezzet katılan bir tat “Etli Güveç”. Gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım…

Etli Güveç için gerekli olan malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı koyun eti
  • 2 tane soğan
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane kabak
  • İki avuç taze fasulye
  • Bir avuç taze bamya
  • 4 tane yeşilbiber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane domates
  • 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı

Etli Güveç nasıl yapılır?
Etler kuşbaşı doğranır.
Soğan kıyılır ve yağ ile birlikte kavrulur.
Ara ara karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar alacalı soyulur ve bir parmak uzunluğunda kesilerek üzerine tuz serpilir , yıkanıp kurulanarak kızartılır.
Fasulyeler tuzlu sıcak suda 10 dakika haşlanır.
Bamyalar yıkanıp ayıklanır.
Bir güveç içine et ve sebzeler karışık olarak yerleştirilir.
Üzerine domates, patlıcan ve biberler koyularak tuz ilave edilir.
1,5 su bardağı su eklenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilip fırınlanarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top