Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?
Bayram yaklaşıyor! Misafirlerinize sunabileceğiniz, sofralarınızı harikalaştıracak bir lezzet daha, Kadayıf Dolması… İşte bu leziz tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Kadayıf Dolması için gerekli olan malzemeler
Yarım kilo Tel kadayıf
250 gram Ceviz içi
100 gram Tereyağ
3 tane Yumurta Beyazı
1 litre Sıvıyağ
100 gram Kaymak
20 gram Yeşil fıstık
Şurubun Yapılışı:
1 kilo Tozşeker
750 gram Su
Yarım limonun Suyu
Kadayıf Dolması nasıl yapılır?
Tel kadayıf ince ince açılır.
Çekilmiş ceviz içi, kadayıflara serpilir.
Üzerine eritilmiş tereyağ dökülüp, karıştırılır.
Kadayıflar yuvarlanıp, yumurta beyazıyla yapıştırılır.
Ocakta hafif ısınan sıvıyağda kızartılır.
Kızaran kadayıflar, soğuk şuruba atılıp, şurubu çekince kaymak ve üzerine yeşil fıstık dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Bayram yaklaşıyor! Misafirlerinize sunabileceğiniz, sofralarınızı harikalaştıracak bir lezzet daha, Kadayıf Dolması… İşte bu leziz tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Kadayıf Dolması için gerekli olan malzemeler
Yarım kilo Tel kadayıf
250 gram Ceviz içi
100 gram Tereyağ
3 tane Yumurta Beyazı
1 litre Sıvıyağ
100 gram Kaymak
20 gram Yeşil fıstık
Şurubun Yapılışı:
1 kilo Tozşeker
750 gram Su
Yarım limonun Suyu
Kadayıf Dolması nasıl yapılır?
Tel kadayıf ince ince açılır.
Çekilmiş ceviz içi, kadayıflara serpilir.
Üzerine eritilmiş tereyağ dökülüp, karıştırılır.
Kadayıflar yuvarlanıp, yumurta beyazıyla yapıştırılır.
Ocakta hafif ısınan sıvıyağda kızartılır.
Kızaran kadayıflar, soğuk şuruba atılıp, şurubu çekince kaymak ve üzerine yeşil fıstık dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.