GuidePedia

0
Patatesli Kek Nasıl Yapılır?

Doyurucu ve lezzetli olan farklı bir lezzet Patatesli Kek. Özellikle çay saatlerinizde alternatif olarak sunabilecek bu lezzet için tarifimize bir bakalım…

Patatesli Kek için gerekli olan malzemeler

1 kilo patates
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızibiber
Tuz
Karabiber

Patatesli Kek nasıl yapılır?

Patatesler yıkanıp soyulur.
Küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Derin bir kapta yumurtalar çırpılır. İçine sıvı yağ, un, yoğurt, kırmızı biber, tuz, karabiber, kabartma tozu ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırılır.
Patatesler tuzlu sudan çıkarılır ve süzüldükten sonra hazırlanan karışıma eklenir.
Fırın kabı yağlanıp içine patatesli karışım eklenir ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar 45 dakika kadar pişirilir.
Kek pişerken ilk 20 dakika fırın ağzı açılmaz.
20 dakika sonrasında kekin pişip pişmediğini kontrol etmek içi bir bıçak yardımı ile kontrol edilir ve pişen kek dilimlenerek sıcak veya ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top