Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?
Damaklarda kalan tadı ile herkesin beğenisini kazanan “Boşnak Böreği”. Nasıl yapıldığına ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Boşnak Böreği için gerekli olan malzemeler
Boşnak Böreği nasıl yapılır?
Unun ortası açılıp içine tuz, sıvı yağ ve ılık su ilave edilerek hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 9 eşit parçaya bölünüp beze yapılır.
Hazırlanan bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve üzerine sıvı yağ sürülür.
Hazırlanan peynirli maydanozlu iç eşit olarak dağıtılır ve yufka rulo şeklinde sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan sarılarak yerleştirilir.
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Damaklarda kalan tadı ile herkesin beğenisini kazanan “Boşnak Böreği”. Nasıl yapıldığına ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Boşnak Böreği için gerekli olan malzemeler
- 1 kilo un
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tane yumurta sarısı
- Su
- 200 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Boşnak Böreği nasıl yapılır?
Unun ortası açılıp içine tuz, sıvı yağ ve ılık su ilave edilerek hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 9 eşit parçaya bölünüp beze yapılır.
Hazırlanan bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve üzerine sıvı yağ sürülür.
Hazırlanan peynirli maydanozlu iç eşit olarak dağıtılır ve yufka rulo şeklinde sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan sarılarak yerleştirilir.
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.