Çatal Çörek Nasıl Yapılır?
Çatal Çörek için gerekli olan malzemeler
Üzeri için:
Çatal Çörek nasıl yapılır?
Margarin, sıvı yağ, tuz, mahlep, yoğurt ve toz şeker karıştırılır.
Un ve kabartma tozu ilave edilip yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Sıvı yağ, margarin ,tuz, yoğurt, toz şeker ve mahlep karıştırılır.
Kabartma tozu ve un ilave edilip hamur iyice yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Hazırlanan toplar rulo şeklinde uzatılır ve rulonun iki ucu birleştirilerek çatal şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Çatal Çörek için gerekli olan malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 tane yumurta sarısı
Çatal Çörek nasıl yapılır?
Margarin, sıvı yağ, tuz, mahlep, yoğurt ve toz şeker karıştırılır.
Un ve kabartma tozu ilave edilip yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Sıvı yağ, margarin ,tuz, yoğurt, toz şeker ve mahlep karıştırılır.
Kabartma tozu ve un ilave edilip hamur iyice yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Hazırlanan toplar rulo şeklinde uzatılır ve rulonun iki ucu birleştirilerek çatal şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.