GuidePedia

0
Briyoş Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağına ait bir tatlı çörek tarifi… Çay saatlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet ile karşı karşıyasınız. Denemeye değer olan bu tarif için öncelikle gerekli malzemeleri verelim, ardından yapılışına geçelim.
Briyoş için gerekli malzemeler;

  • 4.5 Su Bardağı Un
  • 1 Kahve Fincanı Toz şeker
  • 1 Kahve Fincanı Süt
  • 4 Kahve Fincanı Margarin
  • 3 Tane Yumurta
  • 1 Limon Suyu
  • 5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

Üzeri için gerekli malzemeler;

  1. 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  2. 1 Adet Yumurtanın Sarısı

 Briyoş nasıl yapılır?
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika süre ile  sıcak bir ortamda bekletin.
Hamurun dörtte birini ayırıp kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın.
Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin.
30 dakika mayalanmak üzere bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Hindistan cevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top