GuidePedia

0
Brokolili Et Sote Nasıl Yapılır?

Yeşil lezzet… Beta karoten kaynağı bir sebze brokoli. Faydaları sayılmakla bitmeyecek bu sağlıklı sebzeyi sizler için et ile harmanladık ve güzel bir tarif çıktı “Brokolili Et Sote”. Tadına doyum olmaz bu lezzetin nasıl yapıldığını sizler de merak ediyorsanız işte malzemelerimiz ve nasıl yapıldığı…

Brokolili Et Sote için gerekli olan malzemeler

  • 750 gram dana eti
  • Yarım kilo brokkoli
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı et suyu (veya 1.5 şu bardağı suda eritilmiş et suyu tableti)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane limon

Brokolili Et Sote nasıl yapılır?
Yağları temizlenen et ince şeritler halinde kesilerek bir kaseye konulur.
Üzerine pul biber, doğranmış sarımsak eklenip karıştırılır.
Brokolilerin sapları uçtan çiçeklere kadar soyulup çiçekler ayrılır.
Soyulmuş saplar verevine ince ince dilimlenir ve tencerede 6 su bardağı su içerisinde 2 dakika  kaynatılıp suyu süzülür.
Et suyu derin bir tencereye koyularak harlı ateşte yarım bardak kalana kadar kaynatılır.
2 yemek kaşığı et suyu bir kaseye alınarak mısır nişastası ile karıştırılır. Kalan et suyu da bir kenara ayrılır.
1 yemek kaşığı sıvı yağ tavada kızdırıldıktan sonra brokkoliler 1 dakika kadar sote edilerek bir tabağa alınır.
Tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ eklenerek kızdırılır ve son olarak et ilave edilerek  etin rengi altın sarısı bir renk alana kadar karıştırılarak sote edilir.
Brokkoliler, mısır nişastalı et suyu, kabukları soyularak küp küp doğranmış yarım limon, karabiber ve tuz eklenip 5 dakika kadar pişirilir.
Tavadaki etli karışımın suyu süzdürülerek servis tabağına alınır ve kalan sos yarım su bardağı olana kadar kaynatılıp etin üzerine dökülür.
Küp küp doğranmış limon parçaları ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun…

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top