GuidePedia

0
Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?

Bayramın yaklaşması ile evlerde bir telaş başlıyor haliyle :) Peki bu bayram tatlınızı evinizde yapmaya ne dersiniz? Anlaşılır anlatımı ile çok kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz “Cevizli Baklava” için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…

Cevizli Baklava için gerekli olan malzemeler

4 su bardağı un
3 tane yumurta
Yağ
1 kahve kaşığı tuz
Su
2 su bardağı nişasta

İçi için:
2 su bardağı erimiş yağ
2 su bardağı çekilmiş ceviz

Şurubu için:
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Cevizli Baklava nasıl yapılır?

Un, yağ, yumurta, tuz ve su ile baklana hamuru kıvamında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan yufkalar açılarak üst üste koyulu.
Baklana yapılacak tepsi yağlanır ve üzerine bir tane yufka serilir.
Serilen ilk yufka üzerine yağ serpilir ve fazla olan kenar varsa kesilir.
Yufkaların yarısı yağlanarak aynı işlem tekrarlanır.
2 su bardağı ceviz yufka üzerine yayılır ve kalan yufkalar yağlanarak aynı işleme devam edilir.
Kalan yağ ısıtılarak en üste dökülür ve 15 dakika kadar bekletildikten sonra istenilen şekilde baklava dilimlerine kesilir.
Kesme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine yağ gezdirilir ve fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Baklava fırına verildiği zaman şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan baklava üzerine ılık olarak şerbeti dökülür ve üzeri büyük bir tepsi ile kapatılarak şurubu çekinceye kadar bekletilerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top