GuidePedia

0
Yufkalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Pratik ve lezzetli bir tatlıya kim hayır diyebilir ? :) Yufkalı Kadayıf tatlısı için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…

Yufkalı Kadayıf için gerekli olan malzemeler

1 tane yufka
Yarım kilo kadayıf
200 gram margarin
1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

Yufkalı Kadayıf nasıl yapılır?

Yufkayı düz bir zemine yayılır.
Margarin eritilir ve yufka yağlanır
Kadayık didklernerek yufkanın üzerine yayılır.
Ceviz robotta çekilerek yufkanın üzerine serpilir.buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen rulolar 2,5 santim kalınlığında kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Orta ısılı fırında 20 dakika pişirilip çıkarılır.
Şerbet için şeker ve süt kaynatılır ve tatlı ılık şerbet soğuk olunca üzerine dökülür.
Tatlının üzerine ceviz serpilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top