GuidePedia

0
Cevizli Briyoş Nasıl Yapılır?

Yumuşacık puf puf bir lezzet “Cevizli Briyoş”. Fransız mutfağına özgü bu lezzetin nasıl yapıldığını merak mı ediyorsunuz? :) İşte malzemeler ve yapılışı…

Cevizli Briyosş için gerekli olan malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket hazır İnstant maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram margarin
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Cevizli Briyoş nasıl yapılır?
Maya ve un karıştırılır.
Yumurta, yumurta akı, tuz, margarin, şeker ve ılık süt ilave edilip yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılıp 20 – 25 dakika kadar dinlendirilir.
Kuru üzüm ve ceviz ilave edilip tekrar yoğrulur ve hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir.
Hazırlanan her topun üzerine orta parmakla basılarak çukur oluşturulur ve yapılan çukurların içine fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçaları koyulur.
Hazırlanan briyoşların üzerine yumurta sarısı sürülüp yarım saat dinlendirilir ve önceden ısıtılmış olan 180 dereceye ayarlı fırında 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top