GuidePedia

0
Sebzeli Mantı Nasıl Yapılır?

Pratik ve lezzetli bir mantıya kim hayır diyebilir ? : ) Sebze ile lezzetlenen bu mantıyı çok seveceksiniz. Beğenerek yapmanız dileği ile…

Sebzeli Mantı için gerekli olan malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 3 tane havuç
  • 2 tane kabak
  • 1 tane Soğan
  • 250 gram dana kıyma ya da soya kıyması
  • Baharat
  • 2-3 diş sarmısak

Sebzeli Mantı nasıl yapılır?
Kabak ve havuç ayrı ayrı rendelenir.
Kıyma ve soğan kavrulur ve içine arzu edilen baharatlar eklenerek karıştırılır.
1 tane yufka düz bir zemin üzerine serilir ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendelenen havuçlar yayılır.
İkinci kat yufka aynı şekilde diğer yufkanın üzerine kapatılır ve kabaklar yayılır.
Üçüncü kat yufka serilir üzerine kıymalı harç serilir ve hazırlanan 3 kat yufka rulo şeklinde sarılır ve ortadan ikiye bölünerek folyo ile kenarları tamamen kapatılarak sarılır.
Hazırlanan yufka tencerede kaynayan su içine yerleştirilir ve 15 dakika haşlanarak tencereden alınır. Ruloların içine su girmemesine dikkat edilir.
Haşlanan rulolar folyodan çıkarılır ve 3’er parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top