Ciğerli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Farklı tatlar denemek isteyenler sofralarında şıklık arayanlar bu lezzet tam size göre. Ciğerli Kağıt Kebabı içine gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım…
Ciğerli Kağıt Kebabı için gerekli olan malzemeler
Ciğerli Kağıt Kebabı nasıl yapılır?
Ciğer ve et kuşbaşı doğranır.
Böbrekler dört parçaya bölünür.
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır, soğanlar birer santim uzunluğunda doğranır.
Hazırlanan malzemeler iki kat yağlı kağıt üzerine yerleştirilir ve biber, kekik, tereyağı ve tuz ilave edilip harmanlanarak kağıtla kapatılır ve iple paketlenir.
Hazırlanan paketin üzeri su ile ıslatılıp bir fırın tepsisine koyularak 1 – 1,5 saat kadar fırında pişirilir.
Pişen kebap kağıt içinde soğutulmadan servis edilir.
Afiyet olsun.
Farklı tatlar denemek isteyenler sofralarında şıklık arayanlar bu lezzet tam size göre. Ciğerli Kağıt Kebabı içine gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım…
Ciğerli Kağıt Kebabı için gerekli olan malzemeler
- 750 gram süt kuzusu
- 1 tane kuzu ciğeri
- 3 tane kuzu böbreği
- 9 tane yeşil soğan
- 1 bağ dereotu
- 1 bağ maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- 1 tane yağlı kağıt
Ciğerli Kağıt Kebabı nasıl yapılır?
Ciğer ve et kuşbaşı doğranır.
Böbrekler dört parçaya bölünür.
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır, soğanlar birer santim uzunluğunda doğranır.
Hazırlanan malzemeler iki kat yağlı kağıt üzerine yerleştirilir ve biber, kekik, tereyağı ve tuz ilave edilip harmanlanarak kağıtla kapatılır ve iple paketlenir.
Hazırlanan paketin üzeri su ile ıslatılıp bir fırın tepsisine koyularak 1 – 1,5 saat kadar fırında pişirilir.
Pişen kebap kağıt içinde soğutulmadan servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.