Damla Sakızlı Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
Damla sakızı ile lezzetine lezzet katan bir tarif Damla Sakızlı Kuzu İncik. Sunumu ile de sofranızın vazgeçilmezi olacak bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığına bakalım…
Damla Sakızlı Kuzu İncik için gerekli olan malzemeler
10 tane Kuzu İncik
3 yemek kaşığı Un
100 gram Tereyağı
1 kilo patates
400 gram havuç
1 tane marul
Yarım limon
2 tane damla sakızı
Yarım demet dereotu
10 diş sarmısak
1 tane defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Damla Sakızlı Kuzu İncik nasıl yapılır?
Tencerede kızdırılan tereyağının içerisine kuzu incikler atılarak harlı ateşte sotelenir.
Kuzu inciğin yüzeyi renk değiştirdiğinde defne yaprağı, sarmısak ve arpacık soğanlar eklenerek sotelenmeye devam edilir.
Sotelenen kuzu incikler tencerede suyunu çektiğinde un ilave edilerek bir süre daha sotelenir.
Sotelenen etlerin üzerine 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynama esnasında oluşan köpükler temizlenerek ara ara karıştırılır.
Havuç ve patatesler doğrandıktan sonra kararmamaları için soğuk suda bekletilir.
Marulun iri yaprakları alınarak limon ve tuz ilave edilmiş kaynar suda blanse edilip buzlu suya atılır.
Etlerin pişmesine yakın havuçlar tencereye eklenir ve havuçların pişmesine yakın patatesler ilave edilir.
Yarım limonun kabukları soyulup fileto olarak çıkartılır. Küçük tavla zarı şeklinde doğranan limon, damla sakızı, tuz ve karabiber eklenerek harmanlanır.
Pişen kuzu incikler tencereden alınıp marul yaprakları ile sarılır. Hazırlanan incikler marulların birleşim yerleri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirilip kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatılır.
Kuzu kapama piştikten sonra taze dere otları ince ince kıyılarak üzerine ilave edilir ve 10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun…
Damla sakızı ile lezzetine lezzet katan bir tarif Damla Sakızlı Kuzu İncik. Sunumu ile de sofranızın vazgeçilmezi olacak bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığına bakalım…
Damla Sakızlı Kuzu İncik için gerekli olan malzemeler
10 tane Kuzu İncik
3 yemek kaşığı Un
100 gram Tereyağı
1 kilo patates
400 gram havuç
1 tane marul
Yarım limon
2 tane damla sakızı
Yarım demet dereotu
10 diş sarmısak
1 tane defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Damla Sakızlı Kuzu İncik nasıl yapılır?
Tencerede kızdırılan tereyağının içerisine kuzu incikler atılarak harlı ateşte sotelenir.
Kuzu inciğin yüzeyi renk değiştirdiğinde defne yaprağı, sarmısak ve arpacık soğanlar eklenerek sotelenmeye devam edilir.
Sotelenen kuzu incikler tencerede suyunu çektiğinde un ilave edilerek bir süre daha sotelenir.
Sotelenen etlerin üzerine 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynama esnasında oluşan köpükler temizlenerek ara ara karıştırılır.
Havuç ve patatesler doğrandıktan sonra kararmamaları için soğuk suda bekletilir.
Marulun iri yaprakları alınarak limon ve tuz ilave edilmiş kaynar suda blanse edilip buzlu suya atılır.
Etlerin pişmesine yakın havuçlar tencereye eklenir ve havuçların pişmesine yakın patatesler ilave edilir.
Yarım limonun kabukları soyulup fileto olarak çıkartılır. Küçük tavla zarı şeklinde doğranan limon, damla sakızı, tuz ve karabiber eklenerek harmanlanır.
Pişen kuzu incikler tencereden alınıp marul yaprakları ile sarılır. Hazırlanan incikler marulların birleşim yerleri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirilip kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatılır.
Kuzu kapama piştikten sonra taze dere otları ince ince kıyılarak üzerine ilave edilir ve 10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.