GuidePedia

0
Etli Türlü Güveç Nasıl Yapılır?

Bol malzemesi ile damaklarda kalacak olan tadı Etli Türlü Güveci sizlerde akşam yemeğiniz için hazırlamaya ne dersiniz?

Etli Türlü Güveç için gerekli olan malzemeler

300 gram kuşbaşı koyun eti
2 tane soğan
2 tane patlıcan
2 tane kabak
İki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 tane yeşilbiber
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 tane domates
2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı

Etli Türlü Güveç nasıl yapılır?

Etler kuş başı doğranır.
Soğan ince ince kıyılır ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ocağa koyulur.
Kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar alacalı soyulur ve bir parmak uzunluğunda doğranarak üzerine tuz serpilir.
Hazırlanan patlıcanlar yıkanıp kurulanır ve kızartılır.
Kabakların kabukları kazınır ve yarım parmak uzunluğunda doğranır.
Fasulyeler tuzlu sıcak suya atılarak 10 dakika buğulanır.
Bamyalar yıkanıp tepeleri koni biçiminde kesilir ve ayıklanır.
8 – 10 kişilik güveç içine sebze ve etler karışık olarak yerleştirilir, üzerine patlıcanlar, biberler ve doğranmış domatesler ilave edilip tuz, 1,5 su bardağı su eklenerek kapağı kapatılır.
Hafif pişirilip fırınlanıp servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top