Güneş Böreği Nasıl Yapılır?
Böreklerimizi hep lezzetli isteriz ve ama sunum ikince plana atılır. Güneş şeklinde hazırlanan bu börek hem göze hem de damaklarına hitap edecek. Sizlerde bu lezzetli böreğin nasıl yapıldığın merak ediyorsanız tarifimize bakabilirsiniz…
Güneş Böreği için gerekli olan malzemeler
İç Malzeme:
Güneş Böreği nasıl yapılır?
Un elenir ve maya ile karıştırılır.
Şeker, tuz, yumurta, süt ,sıvı yağ ve yoğurt ilave edilip yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 40-50 dakika kadar dinlendirilir.
Hamur dinlendirildikten sonra tekrar yoğrulur ve tezgaha alınarak ele alınır ve tezgaha 100 defa vurulur.
Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
Açılan hamurun üzerine eritilmiş margarin sürülür ve peynir rendelenerek serpilir.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve rulo üzerine elle hafifçe bastırılarak hamur dikdörtgen şekle getirilir.
Rulo ucundan kara bir parça kesilir ve 28 santim çapındaki yağlanmış fırın tepsinin ortasıa yerleştirilir.
Kalan hamur üçgen parçalar halinde kesilir ve kare parçanın etrafına güneş şeklinde yerleştirilir.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür, tane karabiber ile güneş üzerine göz ve ağız şekli verilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Böreklerimizi hep lezzetli isteriz ve ama sunum ikince plana atılır. Güneş şeklinde hazırlanan bu börek hem göze hem de damaklarına hitap edecek. Sizlerde bu lezzetli böreğin nasıl yapıldığın merak ediyorsanız tarifimize bakabilirsiniz…
Güneş Böreği için gerekli olan malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket hazır instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
İç Malzeme:
- 75 gram eritilmiş margarin
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Güneş Böreği nasıl yapılır?
Un elenir ve maya ile karıştırılır.
Şeker, tuz, yumurta, süt ,sıvı yağ ve yoğurt ilave edilip yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 40-50 dakika kadar dinlendirilir.
Hamur dinlendirildikten sonra tekrar yoğrulur ve tezgaha alınarak ele alınır ve tezgaha 100 defa vurulur.
Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
Açılan hamurun üzerine eritilmiş margarin sürülür ve peynir rendelenerek serpilir.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve rulo üzerine elle hafifçe bastırılarak hamur dikdörtgen şekle getirilir.
Rulo ucundan kara bir parça kesilir ve 28 santim çapındaki yağlanmış fırın tepsinin ortasıa yerleştirilir.
Kalan hamur üçgen parçalar halinde kesilir ve kare parçanın etrafına güneş şeklinde yerleştirilir.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür, tane karabiber ile güneş üzerine göz ve ağız şekli verilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.