Güneydoğu Usulü Hindi Şiş Nasıl Yapılır?
Vazgeçilmez lezzet meyhane pilavı ile sunulan “Güneydoğu Usulü Hindi Şiş”. Nasıl yapıldığı ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Güneydoğu Usulü Hindi Şiş için gerekli olan malzemeler
Meyhane pilavı için:
Güneydoğu Usulü Hindi Şiş nasıl yapılır?
But şişler yağ, yoğurt, salça, baharat, soğan suyu ve dövülmüş sarımsak ile harmanlanır.
Hazırlanan şişler 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
Tavada eritilmiş tereyağında önce piyaz doğranmış soğanlar sonrasında biberler sotelenir sonrasında ayıklanıp yıkanmış bulgur ilave edilip kıtırlaşana kadar kavrulur.
Tencereye salça ilave edilip biraz kavrulup üzerine piyazlık doğranmış domatesler ve pul biber ilave edilip karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
Pilavın üzerini geçecek kadar hindi suyu eklenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
Hazırlanan meyhane pilavı demlenmeye bırakılır ve üzerine ince nice kıyılmış maydanoz serpiştirilerek karıştırılır.
Hazırlanan hindi şişleri tavada ya da ızgarada pişirilip meyhane pilavı, turp, limon dilimleri ve roka ile birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.
Vazgeçilmez lezzet meyhane pilavı ile sunulan “Güneydoğu Usulü Hindi Şiş”. Nasıl yapıldığı ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Güneydoğu Usulü Hindi Şiş için gerekli olan malzemeler
- 12 tane But Çöp Sis
- 1 yemek kaşığı Yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tane soğan
- 2 diş sarmısak
- Tuz
Meyhane pilavı için:
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz
- 1 tane soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Güneydoğu Usulü Hindi Şiş nasıl yapılır?
But şişler yağ, yoğurt, salça, baharat, soğan suyu ve dövülmüş sarımsak ile harmanlanır.
Hazırlanan şişler 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
Tavada eritilmiş tereyağında önce piyaz doğranmış soğanlar sonrasında biberler sotelenir sonrasında ayıklanıp yıkanmış bulgur ilave edilip kıtırlaşana kadar kavrulur.
Tencereye salça ilave edilip biraz kavrulup üzerine piyazlık doğranmış domatesler ve pul biber ilave edilip karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
Pilavın üzerini geçecek kadar hindi suyu eklenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
Hazırlanan meyhane pilavı demlenmeye bırakılır ve üzerine ince nice kıyılmış maydanoz serpiştirilerek karıştırılır.
Hazırlanan hindi şişleri tavada ya da ızgarada pişirilip meyhane pilavı, turp, limon dilimleri ve roka ile birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.