GuidePedia

0
Hindi Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?

Akşam yemeklerinizin baş tacı olmaya aday bir lezzet “Hindi Çoban Kavurma”. Bol malzemesi ile daha da lezzetli hale gelen Hindi Çoban Kavurma için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Hindi Çoban Kavurma için gerekli olan malzemelerz

  • 600 gram Hindi Fileto Kuşbaşı
  • 100 gram Tere yağ
  • 3 tane domates
  • 20 tane arpacık soğan
  • 8 diş sarmısak
  • 4 tane tatlı sivri biber
  • 12 tane kültür mantarı
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Hindi Çoban Kavurma nasıl yapılır?
Yağ geniş bir tavada eritilir ve içine soğanlar, defneyaprağı ve sarımsak ilave edilip sotelenir.
Hindi filetoları tavaya eklenip harlı ateşte renk alıncaya kadar kavrulur.
Biberlerin çekirdekleri ayıklanır ve kuşbaşı doğranarak tavada ilave edilir.
Etler suyunu çektiği zaman kuş başı doğranmış mantarlar ilave edilip mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur.
Mantarlar suyunu çektiğinde soyulup kuş başı doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir.
Hindi kavurma piştiği zaman ocaktan alınır ve servis tabağına alınır.
İnce ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top