Hindili Tart Nasıl Yapılır?
Bir çok çeşiti olan tartlara eklenecek bir lezzet “Hindili Tart”. Garnitür ile lezzetlenen bu tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atabilirsiniz…
Hindili Tart için gerekli olan malzemeler
Hamur için:
Hindili Tart nasıl yapılır?
Hamur için malzemeler robot içine koyulur ve 15 kere çalıştırılıp durdurulur.
3 yemek kaşığı su ilave edilerek tekrar 5 defa aynı şekilde çalıştırılıp durdurulur.
2 yemek kaşığı su ekleyip 3 kere daha aynı şekilde karıştırılır.
Hazırlanan hamur merdane ile açılır.
Hazırlanan hamur servis edilecek tabağa yayılarak kaplanır ve etrafı bıçak yardımı ile kesilir.
Kesilen hamur 6 santim mm daha küçültülür.
Hamur üzerinde 5 tane boşluk açılır ve önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı olan fırında 9 – 11 dakika kadar pişirilir.
Tencerede yağ eritilir.
Baharatlar, un ve tuz ilave edilip pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılır.
Kaynayan karışım içine azar azar süt ve tavuk suyu ilave edilerek koyulaşana kadar pişirilir.
Hazırlanan sos sebze ve hindi etlerinin üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar 10 – 15 dakika kadar pişirilir.
Önceden pişirilmiş olan hamur sebze, hindi ve sos karışımının üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Bir çok çeşiti olan tartlara eklenecek bir lezzet “Hindili Tart”. Garnitür ile lezzetlenen bu tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atabilirsiniz…
Hindili Tart için gerekli olan malzemeler
- 6 yemek kaşığı margarin
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz fazla tavuk suyu
- 3 su bardağı sote edilmiş, küp doğranmış hindi göğsü
- 4 su bardağı donmuş karışık garnitür
- 1 su bardağından biraz fazla tane mısır
Hamur için:
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı margarin
Hindili Tart nasıl yapılır?
Hamur için malzemeler robot içine koyulur ve 15 kere çalıştırılıp durdurulur.
3 yemek kaşığı su ilave edilerek tekrar 5 defa aynı şekilde çalıştırılıp durdurulur.
2 yemek kaşığı su ekleyip 3 kere daha aynı şekilde karıştırılır.
Hazırlanan hamur merdane ile açılır.
Hazırlanan hamur servis edilecek tabağa yayılarak kaplanır ve etrafı bıçak yardımı ile kesilir.
Kesilen hamur 6 santim mm daha küçültülür.
Hamur üzerinde 5 tane boşluk açılır ve önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı olan fırında 9 – 11 dakika kadar pişirilir.
Tencerede yağ eritilir.
Baharatlar, un ve tuz ilave edilip pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılır.
Kaynayan karışım içine azar azar süt ve tavuk suyu ilave edilerek koyulaşana kadar pişirilir.
Hazırlanan sos sebze ve hindi etlerinin üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar 10 – 15 dakika kadar pişirilir.
Önceden pişirilmiş olan hamur sebze, hindi ve sos karışımının üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.