İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembe çorbası diğer çorbalara benzemez onu sevmenin ortası yoktur değişik bir damak tadıdır bu çorba, ya çok sever ya alışamazsınız, sakatat lezzetinden vazgeçemeyen işkembe çorbası seven takipçilerimiz siz de bu tarifimiz ile evinizde daha hijyenik bir ortamda yapılmış ve içeriğinden emin olduğunuz bir işkembe çorbası içmenin keyfini yaşayacaksınız…
İşkembe Çorbası Malzemeleri:
Terbiye malzemeleri:
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır:
İşkembenizi temizleyip yıkadıktan sonra yaklaşık 4,5 lt suyla ateşe koyun.İçine dörde böldüğünüz soğan, 4-5 diş sarmısak, yarım limon kabuğu ve tuz koyduğunuz suyun kaynamaya başladığı esnada köpüğünü alın. işkembe yumuşayana kadar, kısık ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et suyu kalınca ateşten almak kafi gelecektir.)
İşkembeyi kuşbaşından biraz daha küçük ebatlarda olacak şekilde doğrayın.
Unu 3 kaşık yağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine azar azar işkembe suyundan döküp karıştırın. 10 dk kaynatın. Sonra kuşbaşı doğranmış işkembeleri katın. Üç yumurta sarisi, bir buçuk limonun suyu, yarım bardak su ile hazırlayacağınız terbiyeyi çorbaya katın. Kalan yağı eritip pul biber koyduktan sonra üzerine gezdirin.
Not:4-5 diş sarmısağı biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincanı sirkeyle karıştırın.
Afiyet olsun…
İşkembe çorbası diğer çorbalara benzemez onu sevmenin ortası yoktur değişik bir damak tadıdır bu çorba, ya çok sever ya alışamazsınız, sakatat lezzetinden vazgeçemeyen işkembe çorbası seven takipçilerimiz siz de bu tarifimiz ile evinizde daha hijyenik bir ortamda yapılmış ve içeriğinden emin olduğunuz bir işkembe çorbası içmenin keyfini yaşayacaksınız…
İşkembe Çorbası Malzemeleri:
- 1 adet koyun işkembesi
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 2 kahve fincani un
- 1 yemek kasığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Terbiye malzemeleri:
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincani sirke
- 2 adet limon
- 1 baş sarmısak
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır:
İşkembenizi temizleyip yıkadıktan sonra yaklaşık 4,5 lt suyla ateşe koyun.İçine dörde böldüğünüz soğan, 4-5 diş sarmısak, yarım limon kabuğu ve tuz koyduğunuz suyun kaynamaya başladığı esnada köpüğünü alın. işkembe yumuşayana kadar, kısık ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et suyu kalınca ateşten almak kafi gelecektir.)
İşkembeyi kuşbaşından biraz daha küçük ebatlarda olacak şekilde doğrayın.
Unu 3 kaşık yağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine azar azar işkembe suyundan döküp karıştırın. 10 dk kaynatın. Sonra kuşbaşı doğranmış işkembeleri katın. Üç yumurta sarisi, bir buçuk limonun suyu, yarım bardak su ile hazırlayacağınız terbiyeyi çorbaya katın. Kalan yağı eritip pul biber koyduktan sonra üzerine gezdirin.
Not:4-5 diş sarmısağı biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincanı sirkeyle karıştırın.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.