Ispanaklı Piliç Sarması Nasıl Yapılır?
Şık sunumu ile sofralarınızı taçlandıracak bir lezzet “Ispanaklı Piliç Sarması”. Tarifimiz için gerekli olan malzemelere ve yapılışına göz atalım…
Ispanaklı Piliç Sarması için gerekli olan malzemeler
3 tane piliç göğsü
1 tane piliç butu
1 kilo. ıspanak
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
100 gram tereyağı
3 tane soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Piliç Sarması nasıl yapılır?
Göğüs ortadan ikiye ayrılır ve iki folyo parçası aralarına yerleştirilir.
Et dövülerek yassılaştırılır.
Kanmış Piliç butun kemikleri ve derisi ayrılır.
Ispanak bol su ile yıkanır.
Fırın 200 derece ısıtılır
Yıkanmış ıspanağın yarısı, piliç butu, karabiber, kaşar peyniri ve tuz mutfak robotundan geçirilir.
Tereyağı tavada kızdırılır ve piliç sarmaları pembeleşene kadar kızartılır.
Kızartılan sarmalar fırın tepsisine dizilir.
Kalan tereyağı tavada eritilir, sarımsak ve soğanlar eklenerek tavanın kapağı kapatılırak 5 dakika kadar pişirilir.
Dolmalık fıstık eklenip kavrulur.
Kalan ıspanak eklenip karabiber ve tuz serpilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Hazırlanan piliç sarma kavrulan ıspanak ve kestaneli pilav ile servis edilir
Afiyet olsun.
Şık sunumu ile sofralarınızı taçlandıracak bir lezzet “Ispanaklı Piliç Sarması”. Tarifimiz için gerekli olan malzemelere ve yapılışına göz atalım…
Ispanaklı Piliç Sarması için gerekli olan malzemeler
3 tane piliç göğsü
1 tane piliç butu
1 kilo. ıspanak
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
100 gram tereyağı
3 tane soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Piliç Sarması nasıl yapılır?
Göğüs ortadan ikiye ayrılır ve iki folyo parçası aralarına yerleştirilir.
Et dövülerek yassılaştırılır.
Kanmış Piliç butun kemikleri ve derisi ayrılır.
Ispanak bol su ile yıkanır.
Fırın 200 derece ısıtılır
Yıkanmış ıspanağın yarısı, piliç butu, karabiber, kaşar peyniri ve tuz mutfak robotundan geçirilir.
Tereyağı tavada kızdırılır ve piliç sarmaları pembeleşene kadar kızartılır.
Kızartılan sarmalar fırın tepsisine dizilir.
Kalan tereyağı tavada eritilir, sarımsak ve soğanlar eklenerek tavanın kapağı kapatılırak 5 dakika kadar pişirilir.
Dolmalık fıstık eklenip kavrulur.
Kalan ıspanak eklenip karabiber ve tuz serpilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Hazırlanan piliç sarma kavrulan ıspanak ve kestaneli pilav ile servis edilir
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.