GuidePedia

0
Kiev Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?

Lezzeti ile iştah kabartacak bir lezzet “Kiev Usulü Tavuk”. Tarifimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Kiev Usulü Tavuk için gerekli olan malzemeler

8 tane tavuk göğsü
Yarım su bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tane dövülmüş karanfil
1 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı un
2 tane çırpılmış yumurta
Galeta unu

Kiev Usulü Tavuk nasıl yapılır?

Tavuk göğüsleri yağlı kağıt arasına alınarak dövülerek inceltilir.
Tereyağı kasede karıştırılarak yumuşatılır.
Maydanoz, karanfil, sarımsak, karabiber ve tuz ilave edilip sekiz parçaya bölünür.
Tavuk göğüslerinin içine hazırlanan harçtan koyularak rulo yapılır ve buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen sarmalar önce una sonrasında yumurtaya ve galeta ununa bulanarak kızartılarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top