Kağıtta Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Sunumu ve lezzeti ile misafirleriniz için aradığınız lezzet “Kağıtta Tavuk Göğsü”. Nasıl yapıldığına ve malzemelere göz atalım…
Kağıtta Tavuk Göğsü için gerekli olan malzemeler
Kağıtta Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
Tavuklar limon suyu ile karıştırılıp 15 dakika bekletilir.
Yağ eritilip bekletilmiş tavuklar atılarak kızartılır.
Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı yağ eritilir ve un ilave edilip kavrulur.
Ocaktan alınıp azar azar tavuk suyu ilave edilerek yedirilir.
Karabiber, tuz ve diğer baharatlar eklenip karıştırılmaya devam edilir.
Ocaktan alınıp mantar ve soğan krema ile karıştırılır.
Tavuk etleri kendi boyutlarında folyo üzerine koyulur ve hazırlanan iç tavukların üzerine sürülüp paketlenerek fırında verilir.
30 – 40 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Sunumu ve lezzeti ile misafirleriniz için aradığınız lezzet “Kağıtta Tavuk Göğsü”. Nasıl yapıldığına ve malzemelere göz atalım…
Kağıtta Tavuk Göğsü için gerekli olan malzemeler
- 6 tane tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı sek beyaz şarap
- 1 tane yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Tarçın
- Hindistancevizi
- 150 gram kıyılmış mantar
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
Kağıtta Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
Tavuklar limon suyu ile karıştırılıp 15 dakika bekletilir.
Yağ eritilip bekletilmiş tavuklar atılarak kızartılır.
Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı yağ eritilir ve un ilave edilip kavrulur.
Ocaktan alınıp azar azar tavuk suyu ilave edilerek yedirilir.
Karabiber, tuz ve diğer baharatlar eklenip karıştırılmaya devam edilir.
Ocaktan alınıp mantar ve soğan krema ile karıştırılır.
Tavuk etleri kendi boyutlarında folyo üzerine koyulur ve hazırlanan iç tavukların üzerine sürülüp paketlenerek fırında verilir.
30 – 40 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.