Floransa Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?
Peynir, mantar, ıspanak ve tavuk göğsünün mükemmel uyumu olan bir lezzet “Floransa Usulü Tavuk”. Dilerseniz gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atalım…
Floransa Usulü Tavuk için gerekli olan malzemeler
Floransa Usulü Tavuk nasıl yapılır?
Peynir ve galeta unu karıştırılır.
Tavuklar biberlenip tuzlanır.
Hazırlanan tavuklar önce una sonra yumurtaya ve peynirli galeta ununa batırılıp kızartılır
Kısık ateşte 25 – 30 dakika ağzı kapalı olarak pişirilip bekletilir.
Ispanaklar yıkanır.
Ispanakların üzerine tuz serpilip kapalı bir tencerede ağzı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirilir.
Suyu süzülüp ince ince kıyılır ve hazırlanan ıspanak püresi kızartılmış tavukların üzerine yerleştirilir.
Mantarlar dilimlenip 4 – 5 dakika sote edilir.
Karabiber ve tuz serpilip mantarlar ıspanakların üzerine yerleştirilir.
Tavukların aralarına limon dilimleri yerleştirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Peynir, mantar, ıspanak ve tavuk göğsünün mükemmel uyumu olan bir lezzet “Floransa Usulü Tavuk”. Dilerseniz gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atalım…
Floransa Usulü Tavuk için gerekli olan malzemeler
- 6 tane tavuk göğsü
- 5 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı parmesan peyniri ya da rendelenmiş kaşarpeyniri
- Yarım su bardağı beyaz galeta unu
- 2 çay kaşığı Tuz
- Karabiber
- 2 yumurta ( 1 yemek kaşığı suyla çırpılmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kilo ıspanak
- 1,5 çorba kaşığı limon suyu
- Süslemek için limon dilimleri
- 250 gram dilimlenmiş mantar
Floransa Usulü Tavuk nasıl yapılır?
Peynir ve galeta unu karıştırılır.
Tavuklar biberlenip tuzlanır.
Hazırlanan tavuklar önce una sonra yumurtaya ve peynirli galeta ununa batırılıp kızartılır
Kısık ateşte 25 – 30 dakika ağzı kapalı olarak pişirilip bekletilir.
Ispanaklar yıkanır.
Ispanakların üzerine tuz serpilip kapalı bir tencerede ağzı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirilir.
Suyu süzülüp ince ince kıyılır ve hazırlanan ıspanak püresi kızartılmış tavukların üzerine yerleştirilir.
Mantarlar dilimlenip 4 – 5 dakika sote edilir.
Karabiber ve tuz serpilip mantarlar ıspanakların üzerine yerleştirilir.
Tavukların aralarına limon dilimleri yerleştirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.