GuidePedia

0
Koyun Kol Sarma nasıl Yapılır?

Akşam sofralarınız için muhteşem bir lezzet “Koyun Kol Sarma”. Gerekli olan malzemelere ve yapılışına birlikte bakalım…

Koyun Kol Sarma için gerekli olan malzemeler
1,5 kilo Koyun kol
Tuz
Kara Biber
Havuç
1 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Koyun Kol Sarma nasıl yapılır?
Et temizlenerek ayıklanır. Zedelenmeden kemikleri sıyrılır ve üzerine karabiber, tuz serpilir.
Havuçlar yıkanıp 10 dakika haşlanır.
Haşlanan havuçlar etin ortasına boyuna yerleştirilip rulo yapılır ve açık olan kenarları çuvaldız geçirilerek iple sıkıca sarılır.
Hazırlanan et kısık ateşte 2 saat pişirilir.
Pişen sarma ocaktan alınıp fırın tepsisine koyulur.
Yoğurt ve salça karıştırılıp etin üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 5 – 10 dakika kızartılıp dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top