Etli Sucuklu Nohut Nasıl Yapılır?
Nohut yemeklerinizin tadına tat katacak “Etli Sucuklu Nohut”. Sucuğun vermiş olduğu lezzet ile herkesin beğenisini kazanan Etli Sucuklu Nohut için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Etli Sucuklu Nohut için gerekli olan malzemeler
250 gram nohut
400 gram kuzu eti
2 tane soğan
2 tane tatlı yeşil biber
2 tane domates
40 gram tereyağı
1 çorba kaşığı domates püresi
Yarım çay kaşığı pul biber
200 gram sucuk
Etli Sucuklu Nohut nasıl yapılır?
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
Kuzu etleri kuşbaşı doğranır.
Tencerede yağ eritilip etler atılır ve suyunu çekene kadar 7 8 dakika pişirilir.
Soğanlar ince ince kıyılır ve domateslerle birlikte etlerin üzerine ilave edilip karıştırılır.
Yarım litre su kaynatılıp yemeğe ilave edilir.
Domates püresi ve pul biber ilave edilip kapağı kapatılarak 20 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta nohutlar yumuşayana kadar kaynatılır.
Suyu süzülüp etlerin üzerine ilave edilir.
Biberler ilave edilip biraz sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak 35 – 40 dakika pişirilirek tuz serpilir.
Sucuklar soyulup dilimlenir.
Etli nohutun içine ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Kuru maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Nohut yemeklerinizin tadına tat katacak “Etli Sucuklu Nohut”. Sucuğun vermiş olduğu lezzet ile herkesin beğenisini kazanan Etli Sucuklu Nohut için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Etli Sucuklu Nohut için gerekli olan malzemeler
250 gram nohut
400 gram kuzu eti
2 tane soğan
2 tane tatlı yeşil biber
2 tane domates
40 gram tereyağı
1 çorba kaşığı domates püresi
Yarım çay kaşığı pul biber
200 gram sucuk
Etli Sucuklu Nohut nasıl yapılır?
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
Kuzu etleri kuşbaşı doğranır.
Tencerede yağ eritilip etler atılır ve suyunu çekene kadar 7 8 dakika pişirilir.
Soğanlar ince ince kıyılır ve domateslerle birlikte etlerin üzerine ilave edilip karıştırılır.
Yarım litre su kaynatılıp yemeğe ilave edilir.
Domates püresi ve pul biber ilave edilip kapağı kapatılarak 20 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta nohutlar yumuşayana kadar kaynatılır.
Suyu süzülüp etlerin üzerine ilave edilir.
Biberler ilave edilip biraz sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak 35 – 40 dakika pişirilirek tuz serpilir.
Sucuklar soyulup dilimlenir.
Etli nohutun içine ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Kuru maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.