Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Hafif tadı ve ağızda dağılan mantarlar ile damağınızda kalacak olan bir lezzet Kremalı Mantar Çorbası. Oldukça kolay yapımı ile sizler de bu lezzeti denemek istiyorsanız tarifimize göz atalım…
Kremalı Mantar Çorbası için gerekli olan malzemeler
Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?
Mantarlar yıkanıp ayıklanır ve parçalara bölünür.
Limon suyu sıkılarak biraz bekletilir.
Tencereye yağ koyularak eritilir ve mantarlar ilave edilip birkaç dakika sote edilir.
Sote edilen mantarların üzerine et suyu eklenip 10 – 15 dakika kadar kaynatılır.
Un ve süt ayrı bir kapta karıştırılarak kaynayan çorba içine ilave edilir ve baharat ve tuz eklenerek 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Hafif tadı ve ağızda dağılan mantarlar ile damağınızda kalacak olan bir lezzet Kremalı Mantar Çorbası. Oldukça kolay yapımı ile sizler de bu lezzeti denemek istiyorsanız tarifimize göz atalım…
Kremalı Mantar Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 8 su bardağı et suyu
- 258 gram taze mantar
- Yarım limon suyu
- 1çay bardağı un
- 1 bardak süt
- 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
- Bir fiske hindistan cevizi
Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?
Mantarlar yıkanıp ayıklanır ve parçalara bölünür.
Limon suyu sıkılarak biraz bekletilir.
Tencereye yağ koyularak eritilir ve mantarlar ilave edilip birkaç dakika sote edilir.
Sote edilen mantarların üzerine et suyu eklenip 10 – 15 dakika kadar kaynatılır.
Un ve süt ayrı bir kapta karıştırılarak kaynayan çorba içine ilave edilir ve baharat ve tuz eklenerek 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.