Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Mis gibi bir lezzet “Kremalı Tavuk Çorbası”. Hastalandığımızda ilk akla gelen çorbalardandır. Hafif lezzeti ve tadıyla içimi kolay, içeni çoktur :) Sizler için hazırladığımız Kremalı Tavuk Çorbası tarifi ve nasıl yapıldığına bakalım isterseniz.
Kremalı Tavuk Çorbası için gerekli olan malzemeler
Terbiyesi için gerekli olan malzemeler
Kremalı Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
Parçalanmış olan tavuk etleri kemikleri ile birlikte tencereye alınır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir.
Havuç ve pates temizlenerek küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir.
İnce ince kıyılmış olan maydanozlar ve yeterli miktarda tuzda tencereye ilave edilerek karıştırılır. 1 saat boyunca pişirilir.
Sebzeler ve et piştikten sonra tel bir süzgeçten geçirilerek suyu başka bir tencereye alınır.
Tavuk parçaları ayrılarak küçük parçalar halinde doğranır.
Pişen sebzeler süzgeç yardımıyla ezilir ve tavuk suyuna ilave edilir.
1 yemek kaşığı tereyağı eritilerek 1 yemek kaşığı un ilave edilir ve kavrulur.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe alınıp kavrulan unu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır ve sürekli olarak karıştırılır.
Tenceredeki tavuk suyunun içerisine hazırlanan karışım ilave edilir ve 10 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan çorbanın içerisine tavuk etleri, bir miktar tuz ve karabiber eklenip 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
İsteğe göre kaşar rendesiyle sunulabilir.
Afiyet olsun…
Alıntı!
Mis gibi bir lezzet “Kremalı Tavuk Çorbası”. Hastalandığımızda ilk akla gelen çorbalardandır. Hafif lezzeti ve tadıyla içimi kolay, içeni çoktur :) Sizler için hazırladığımız Kremalı Tavuk Çorbası tarifi ve nasıl yapıldığına bakalım isterseniz.
Kremalı Tavuk Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 500 gram tavuk
- 1 tane havuç
- 1 tane orta boy patates
- Yarım demet maydanoz
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için gerekli olan malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tane yumurta
- Tuz, karabiber
- Üzeri için gerekli olan malzemeler
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Kremalı Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
Parçalanmış olan tavuk etleri kemikleri ile birlikte tencereye alınır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir.
Havuç ve pates temizlenerek küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir.
İnce ince kıyılmış olan maydanozlar ve yeterli miktarda tuzda tencereye ilave edilerek karıştırılır. 1 saat boyunca pişirilir.
Sebzeler ve et piştikten sonra tel bir süzgeçten geçirilerek suyu başka bir tencereye alınır.
Tavuk parçaları ayrılarak küçük parçalar halinde doğranır.
Pişen sebzeler süzgeç yardımıyla ezilir ve tavuk suyuna ilave edilir.
1 yemek kaşığı tereyağı eritilerek 1 yemek kaşığı un ilave edilir ve kavrulur.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe alınıp kavrulan unu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır ve sürekli olarak karıştırılır.
Tenceredeki tavuk suyunun içerisine hazırlanan karışım ilave edilir ve 10 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan çorbanın içerisine tavuk etleri, bir miktar tuz ve karabiber eklenip 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
İsteğe göre kaşar rendesiyle sunulabilir.
Afiyet olsun…
Alıntı!
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.