GuidePedia

0
Köy Çorbası Nasıl Yapılır?

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tarifi ile sizlerleyiz “Köy Çorbası”. Doyurucu olması ve lezzetiyle her zaman akıllarda olan bu çorbayı bizde sizler için tekrar hatırlatmak istedik. İçerisinde bulunan erişteler ile lezzetine lezzet katan bu çorba nasıl mı yapılıyor? İşte malzemelerimiz ve nasıl yapıldığı…

Köy Çorbası için gerekli olan malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 125 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Köy Çorbası nasıl yapılır?
Çorbamızı yapmadan önce hazırlık olarak yeşil mercimek 2 saat suda bekletilir ve daha sonra haşlanıp suyu süzülür.
Geniş bir tencerede margarin eritilir ve ince ince kıyılmış olan soğanlar atıp kavrulur.
Salça, su ve haşlanmış olan mercimekler kavrulmuş olan soğanın üzerine ilave edilir.
15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra 1 su bardağı erişte ve yeterli miktarda tuz eklenip karıştırılır.
Erişteler yumuşayana kadar kaynatılır ve ateşten alınır.
Servis edilirken kuru nane ve kırmızı biber serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Alıntı...

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top