Kış Çorbası Nasıl Yapılır?
İçimizi ısıtacak bir lezzet Kış Çorbası. Kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan bu lezzeti sizlerin beğenisine hazırladık. Yer elmasıyla lezzetine lezzet katan bu çorbayı sizlerde denemek ister misiniz? O zaman nasıl yapıldığına bir bakalım…
Kış Çorbası için gerekli olan malzemeler
Kış Çorbası nasıl yapılır?
Yer elmaları yıkanıp temizlendikten sonra küçük küpler halinde doğranır.
2 adet kuru soğan küçük küçük doğrandıktan sonra tencereye konulan sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine yer elmaları eklenir.
4 su bardağı su ve tavuk bulyon kavrulan soğan ve yer elmalarının üzerine eklenerek yer elmaları yumuşayana kadar pişirilir.
Yer elmaları yumuşadıktan sonra kaynayan çorbanın içine süt ilave edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çorbayı blander veya tel süzgeç ile pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
Ekmek parçaları küp halinde doğranır ve kırmızı biber, nane ve tereyağı eklenmiş tavada iyice kıtırlaşana kadar kızartılır.
Servise hazır hale gelen çorbanın üzerine kıtır ekmek ve kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun…
İçimizi ısıtacak bir lezzet Kış Çorbası. Kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan bu lezzeti sizlerin beğenisine hazırladık. Yer elmasıyla lezzetine lezzet katan bu çorbayı sizlerde denemek ister misiniz? O zaman nasıl yapıldığına bir bakalım…
Kış Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 4 adet yerelması
- 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kıtır ekmek parçaları
- 4 su bardağı su
- Tavuk bulyon
- Yeterli miktarda tuz
Kış Çorbası nasıl yapılır?
Yer elmaları yıkanıp temizlendikten sonra küçük küpler halinde doğranır.
2 adet kuru soğan küçük küçük doğrandıktan sonra tencereye konulan sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine yer elmaları eklenir.
4 su bardağı su ve tavuk bulyon kavrulan soğan ve yer elmalarının üzerine eklenerek yer elmaları yumuşayana kadar pişirilir.
Yer elmaları yumuşadıktan sonra kaynayan çorbanın içine süt ilave edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çorbayı blander veya tel süzgeç ile pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
Ekmek parçaları küp halinde doğranır ve kırmızı biber, nane ve tereyağı eklenmiş tavada iyice kıtırlaşana kadar kızartılır.
Servise hazır hale gelen çorbanın üzerine kıtır ekmek ve kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.