Kıkırdak Çorbası Nasıl Yapılır?
Sizler için Konya’ya ait bir lezzet hazırladık “Kıkırdak Çorbası”. İçerisindeki hamur parçaları, süzme yoğurdun verdiği hafiflik bu çorbaya lezzet katıyor. Sizde nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte malzemelerimiz…
Kıkırdak Çorbası için gerekli olan malzemeler
Terbiyesi için gerekli olan malzemeler
Kıkırdak yapımı için gerekli olan malzemeler
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Kıkırdak Çorbası nasıl yapılır?
3 su bardağı et suyu kaynatılıp içerisine 1 su bardağı erişte eklenir.
Erişteler 10 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta ve süzme yoğurt boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Hazırlanan karışım kısık ateşte kaynatılır ve tuz eklenir.
Kıkırdak yapımı için 1 yumurta, bir tutam tuz ve kalan un katı bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
Hazırlanan hamur rulo şeklinde sarılır ve küçük üçgenler kesilir. Kesilen hamur parçaları bol tereyağında kavrulur.
Erişteli et suyu ve boza kıvamındaki karışım birleştirilerek pişirilir.
Pişen çorbanın içerisine hazırlanan kıkırdaklar eklenir ve ocaktan alınır.
Servis kaselerine nane ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Sizler için Konya’ya ait bir lezzet hazırladık “Kıkırdak Çorbası”. İçerisindeki hamur parçaları, süzme yoğurdun verdiği hafiflik bu çorbaya lezzet katıyor. Sizde nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte malzemelerimiz…
Kıkırdak Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 3 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı erişte
Terbiyesi için gerekli olan malzemeler
- 1 su bardağı un
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
Kıkırdak yapımı için gerekli olan malzemeler
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1 su bardağına yaın un
- 100 gram tereyağı
Üzeri için gerekli olan malzemeler
- 1 çay kaşığı nane
Kıkırdak Çorbası nasıl yapılır?
3 su bardağı et suyu kaynatılıp içerisine 1 su bardağı erişte eklenir.
Erişteler 10 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta ve süzme yoğurt boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Hazırlanan karışım kısık ateşte kaynatılır ve tuz eklenir.
Kıkırdak yapımı için 1 yumurta, bir tutam tuz ve kalan un katı bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
Hazırlanan hamur rulo şeklinde sarılır ve küçük üçgenler kesilir. Kesilen hamur parçaları bol tereyağında kavrulur.
Erişteli et suyu ve boza kıvamındaki karışım birleştirilerek pişirilir.
Pişen çorbanın içerisine hazırlanan kıkırdaklar eklenir ve ocaktan alınır.
Servis kaselerine nane ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.