Milföylü Çilek Nasıl Yapılır?
Pratik, lezzetli ve doyurucu bir tatlı “Milföylü Çilek”. Tatlımız için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Milföylü Çilek için gerekli olan malzemeler
Hamur Malzemesi:
1 kilo un
350 gram margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Krema Malzemesi:
1.5 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
20 tane çilek
Yarım paket çilek jölesi
Milföylü Çilek nasıl yapılır?
Limon, tuz, sirke, un ve yağ yoğurulur.
Mermer tezgahın üzerinde yağ, un, tuz, limon suyu ve sirke yoğrulur.
Kulak memesi kıvamındaki hamur açılarak dörde katlanır. Üzeri nemli bezle örtülerek 1 saat dinlendirilir.
Süt ocak üzerine alınır.
Şeker ve yumurta çırpılarak süte ilave edilir.
Un eklenerek iyice yedirilir. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Sütlü karışım soğumaya yakın margarin ve krema eklenerek karıştırılır.
Hamur 7*7 boyutlarında açılıp kara kare kesilir.
Açılan hamurların ortasına hazırlanan krema eklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
Jöle hazırlanıp milföylerin üzerine sürülerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Pratik, lezzetli ve doyurucu bir tatlı “Milföylü Çilek”. Tatlımız için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Milföylü Çilek için gerekli olan malzemeler
Hamur Malzemesi:
1 kilo un
350 gram margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Krema Malzemesi:
1.5 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
20 tane çilek
Yarım paket çilek jölesi
Milföylü Çilek nasıl yapılır?
Limon, tuz, sirke, un ve yağ yoğurulur.
Mermer tezgahın üzerinde yağ, un, tuz, limon suyu ve sirke yoğrulur.
Kulak memesi kıvamındaki hamur açılarak dörde katlanır. Üzeri nemli bezle örtülerek 1 saat dinlendirilir.
Süt ocak üzerine alınır.
Şeker ve yumurta çırpılarak süte ilave edilir.
Un eklenerek iyice yedirilir. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Sütlü karışım soğumaya yakın margarin ve krema eklenerek karıştırılır.
Hamur 7*7 boyutlarında açılıp kara kare kesilir.
Açılan hamurların ortasına hazırlanan krema eklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
Jöle hazırlanıp milföylerin üzerine sürülerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.