GuidePedia

0
Lokma Nasıl Yapılır?

Kimi yerde Saray Lokması olarak adlandırılan geleneksel bir lezzet “Lokma “. Birçok çeşidi bulunan lokmayı sizler için şerbetli olarak sunduk. Umarım beğenirsiniz. Lokma  için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Lokma için gerekli olan malzemeler

2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tane limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat
Sıvıyağ

Lokma nasıl yapılır?

Şerbetin hazırlanması için limon suyu, şeker ve 2 su bardağı su tencereye koyulup 10 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan şerbet ateşten alınıp soğuması için bekletilir.
Ayrı bir kapta yoğurt eklenerek iyice çırpılır.
Un derin bir kaba boşaltılır ve ortası çukur gibi açılarak içine çırpılan yoğurt eklenir.
Limon kabuğu rendesi, yumurta ve karbonat eklenip iyice karıştırılır.
Yağ tavaya eklenerek iyice kızdırılır.
Hazırlanan hamurdan kaşık yardımı ile bilye büyüklüğünde parçalar koparılıp kızgın yağın içine atılır.
Biraz pişirilip yağdan çıkarılır.
Lokmaların üzerine şerbet dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun…

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top