GuidePedia

0
Piliç Kebabı Nasıl Yapılır?
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan Piliç Kebabı için gerekli olan tüm malzemeler ve yapılışı aşağıda bulunmaktadır…
Piliç Kebabı için gerekli olan malzemeler

  • 800 gram piliç
  • 40 gram margarin
  • 100 gram soğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 200 gram domates
  • 50 gram dolmalık biber
  • 100 gram mantar
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 2 bardak su
  • Yarım limon

Piliç Kebabı yapılışı
Piliçin göğüs kısmındaki deriler alınıp atılır, göğüs eti iri kuşbaşı şeklinde doğranır.
Soğan ayıklanıp küpler halinde doğranır.
Sarımsak ayıklanıp inceince kıyılır.
Domates kabukları soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra iri zar şeklinde doğranır.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımları alınıp atılır.
Biberler şerit biçiminde kesilir.
Mantarların büyük olanları dörde, orta boy olanları ikiye kesilir.
Saplarının uçları kesilip atılır.
Küçük mantarlar bütün olarak bırakılır.
Mantarlar içine biraz tuz atılmış ve yarım limon koyulmuş suda 1-2 saat haşlanır ve süzdürülüp bir kenara alınır.
Yağ geniş bir tencerede orta ateşte eritilir.
Yağ kızmaya başlayınca piliç parçaları ilave edilir ve ateş açılır.
Piliç parçaları kevgir ile sık sık karıştırılarak 3-4 dakika pembeleşinceye dek sotelenir.
Soğan,dolmalık biber,sarımsak ve mantar eklenir.
Sık sık karıştırılarak 3-4 dakika daha pişirilir.
Tuzu ve biberi ve domatesi serpiştirilir.
Arada karıştırılır ve bir kaç dakika daha pişirilir.
Kreması eklenir ardından suyu verilir.
Ateş kısılır,tencerenin kağaı sıkıca örtülür.
Piliçler ağır ateşte 10-20 dakika etler yumuşayıncaya dek pişirilir.
Arada bakılıp etlerin pişip pişmediği kontrol edilir gerekirse pişirme süresi uzatılır.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top