Patlıcanlı Saksı Kebabı Nasıl Yapılır?
Faydalı içeriği ile göz kamaştıran eşsiz bir lezzet. Patlıcalı Saksı Kebabı için gerekli tüm malzemeler ve yapılışı aşağıda bulunmaktadır…
Patlıcanlı Saksı Kebabı için gerekli olan malzemeler
Patlıcanlı Saksı Kebabı yapılışı
Sıvı yağ kızdırılıp patlıcanlar içine atılır.
Kızartıldıktan sonra ortadan ikiye ayrılır.
Margarin eritilir.
Etler yağa alınıp kavrulur.
Havuçlar suyu çekince tencere ocaktan alınır.
Kızartılan patlıcanların içi oyulur ve harç doldurulur.
Üzerlerine kekik serpiştirilir.
Domatesler dilimlenir patlıcanların üzerlerine kapatılır.
Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirilir.
Fırından alınıp üzerlerine bezelye serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Faydalı içeriği ile göz kamaştıran eşsiz bir lezzet. Patlıcalı Saksı Kebabı için gerekli tüm malzemeler ve yapılışı aşağıda bulunmaktadır…
Patlıcanlı Saksı Kebabı için gerekli olan malzemeler
- 3 tane patlıcan
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
- 1 tane havuç
- Yarım bardak bezelye
- Bir kaç tane karabiber
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tane defne yaprağı
- 2 tane maydanoz sapı
- 1 çay kaşığı kekik
- Fesleğen
- Tuz
Patlıcanlı Saksı Kebabı yapılışı
Sıvı yağ kızdırılıp patlıcanlar içine atılır.
Kızartıldıktan sonra ortadan ikiye ayrılır.
Margarin eritilir.
Etler yağa alınıp kavrulur.
Havuçlar suyu çekince tencere ocaktan alınır.
Kızartılan patlıcanların içi oyulur ve harç doldurulur.
Üzerlerine kekik serpiştirilir.
Domatesler dilimlenir patlıcanların üzerlerine kapatılır.
Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirilir.
Fırından alınıp üzerlerine bezelye serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.