GuidePedia

0
Sarımsak Soslu Karides Nasıl Yapılır?

Karides severler için sarımsaklı ile tatlanan bir lezzet Sarımsak Soslu Karides. Pratik yapımı ile damaklarda kalacak lezzet yaratan bu tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Sarımsak Soslu Karides için gerekli olan malzemeler
800 gram karides
1 tane havuç
1 tane defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 tane soğan
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı beyaz şarap
Sosu için:
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo haşlanmış patates
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Sarımsak Soslu Karides nasıl yapılır?
Soğan ve havuç temizlenerek maydanoz ve defne yaprağı ile yıkanır.
Tüm malzeme doğrandıktan sonra su ilave edilerek karıştırılır.
Karabiber, şarap ve tuz ilave edilip 15 dakika kadar harlı ateşte pişirilir.
Karidesler temizlenip bol su ile yıkanır.
Sebze suyu ilave edilip 5 dakika kadar pişirilir.
Pişen karidesler süzülüp soğuması için bekletilir.
Patatesler haşlanır ve püre kıvamına gelene kadar ezilir.
İnce ince kıyılmış sarımsaklar ve tuz ilave edilir.
Zeytinyağı ve sirke yavaş yavaş ilave edilerek krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Karidesler ile birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top