Sazan Balık Dolması Nasıl Yapılır?
Fırında lezzetine lezzet katan sazan balığının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…
Sazan Balık Dolması için gerekli olan malzemeler
Sazan Balık Dolması nasıl yapılır?
Balıkların pullanır temizlenerek yıkanıp tuzlanır.
Sıvı yağ ve su ocağa koyularak kaynatılır.
Kaynayan suyu içine tuz ve bulgur ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
Karabiber ve nane eklenip ağzı kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.
Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılmış balığın içine doldurularak dikilir.
Ayrı bir kap içinde salça, soğan ve yağ kavrulup hazırlanan balığın üzerine dökülür.
Fırına koyulup 30 dakika kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Fırında lezzetine lezzet katan sazan balığının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…
Sazan Balık Dolması için gerekli olan malzemeler
- 2 kilo sazan balığı
- 1 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İğne iplik
Sazan Balık Dolması nasıl yapılır?
Balıkların pullanır temizlenerek yıkanıp tuzlanır.
Sıvı yağ ve su ocağa koyularak kaynatılır.
Kaynayan suyu içine tuz ve bulgur ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
Karabiber ve nane eklenip ağzı kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.
Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılmış balığın içine doldurularak dikilir.
Ayrı bir kap içinde salça, soğan ve yağ kavrulup hazırlanan balığın üzerine dökülür.
Fırına koyulup 30 dakika kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.