Sedef Bonfile Nasıl Yapılır?
Özel bir akşam yemeği mi planlıyorsunuz? :) O halde “Sedef Bonfile” tam aradığınız lezzet. Dilerseniz gerekli olan malzemelere ve yapılışına göz atalım…
Sedef Bonfile için gerekli olan malzemeler
Sedef Bonfile nasıl yapılır?
Bonfileler kuş yuvası şeklinde ızgarada pişirilir.
Beşamel sos için kızgın yağda un kavrulur ve üzerine süt, tuz, karabiber ve Hindistan cevizi ilave edilip pişirilir.
Hazırlanan kuş yuvası bonfilelerin içine haşlanmış fasulyeler yerleştirilerek beşamal sos ilave edilir.
Domates, fıstık ve biberle süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.
Özel bir akşam yemeği mi planlıyorsunuz? :) O halde “Sedef Bonfile” tam aradığınız lezzet. Dilerseniz gerekli olan malzemelere ve yapılışına göz atalım…
Sedef Bonfile için gerekli olan malzemeler
- 4 parça bonfile
- 200 gram haşlanmış fasulye
- 150 gram margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 300 gram süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Sedef Bonfile nasıl yapılır?
Bonfileler kuş yuvası şeklinde ızgarada pişirilir.
Beşamel sos için kızgın yağda un kavrulur ve üzerine süt, tuz, karabiber ve Hindistan cevizi ilave edilip pişirilir.
Hazırlanan kuş yuvası bonfilelerin içine haşlanmış fasulyeler yerleştirilerek beşamal sos ilave edilir.
Domates, fıstık ve biberle süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.