GuidePedia

0
Terbiyeli Süt Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

Terbiyesi ile lezzetlenen bu kapamayı çok seveceksiniz. Bol malzemesi ile damaklarınız da kalacak bir tat yaratan “Terbiyeli Süt Kuzu Kapama ” için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama için gerekli olan malzemeler

  • 6 parça Kuzu Kapama
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tane soğan
  • 2 çay kaşığı sarmısak sos
  • 1 yemek kaşığı Un
  • 5 su bardağı ılık su
  • 2 tane patates
  • 1 tane kök kereviz
  • 3 tane havuç
  • 1 bağ pazı
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 tane marul ya da kıvırcık salata
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Un
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama nasıl yapılır?
Soğan kuşbaşı doğranır ve tereyağında sotelenir.
Kapama parçaarı ilave edilip suyunu bırakana kadar orta ateşte pişirilir.
1 yemek kaşığı un etlerin üzerine serpilir ve sarımsak sosu ve ılık su azar azar etlere yedirilir.
Kapağı kapatlarak 1,5 saat orta ateşte pişirilir.
Etler yumuşamaya başladığında tuz ve şeker koyulur.
Etler piştiğinde havuçlar, marul, pazı, taze soğan, elma ve enginar kökü ilave edilip 15 dakika pişirilir.
Ocaktan indirildiğinde maydanoz ve dere otu serpilir.
Terbiyesi hazırlanıp kaynayan kapama suyu ile karıştırılır ve yemeğe ilave edilip bir taşım kaynatılarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top