GuidePedia

0
Saray Usulü Dana Mahmudiye Nasıl Yapılır?

Misafirlerinizi ağırlamanın en güzel yolu bu olsa gerek. “Saray Usulü Dana Mahmudiye” hem misafirleriniz hem de sizin için mükemmel bir tarif. Yemeğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atalım…

Saray Usulü Dana Mahmudiye için gerekli olan malzemeler

  • 2 kilo Dana Kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 200 gram Tereyağı
  • 4 diş sarmısak
  • 2 tane soğan
  • 2 tane taze soğan
  • Yarım tatlı kaşığı yeni bahar
  • Yarım kilo kuru kayısı
  • 250 gram badem
  • Yarım minik tarçın kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Saray Usulü Dana Mahmudiye nasıl yapılır?
Soğan küp küp doğranır ve tereyağında kavrulur.
Sarımsaklar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Etler ilave edilip harlı ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişen etlerin üzerine baharatlar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Un eklenip un kokusunu atana kadar kavrulmaya devam edilir ve üzerini 2 parmak geceçek kadar su eklenip etler kaynatılır.
Etler kaynamaya başlayınca ocak kısılıp pişirmeye devam edilir.
Bademler kaynar suda haşlanarak soğuk suya atılarak kabukları soyulur.
Küçük bir tavada tereyağında hazırlanan bademler kavrulur.
Kuru kayısılar sıcak suya atılarak bekletilir ve etlerin içine ilave edilir.
Soğan şerit şerit doğranarak tuz ile birlikte etlerin içine eklenir.
Yemek piştiğinde tavada kızdırılmış kırmızı biber gezdirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top