Zeytinli Rulo Nasıl Yapılır?
Zeytinli Rulo için gerekli olan malzemeler
Zeytinli Rulo nasıl yapılır?
Maya ve un karıştırılır.
Tuz, şeker ve süt karıştırılarak yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak toplar yapılır ve üzeri nemli bez ile örtülür.
Hazırlanan toplardan 3 adet alınıp yufka inceliğinde tek tek açılır.
İlk yufka üzerine sıvı yağ ve margarin karışımı hazırlanarak sürülür.
Zeytinli iç malzemeden sürülüp üzerine açılan ikinci yufka serilir.
Son yufkada aynı şekilde hazırlanıp rulo şeklinde sarılır ve üzeri hafif yağlanarak rulonun iki ucundan tutulup farklı yönlere doğru sarılır.
Un ve mayayı karıştırın. Üzerine şeker, tuz ve sütü ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde toplara ayırın. Üzerlerini nemli bezle örtün.
Toplardan 3 tane alıp yufka inceliğinde teker teker açın. İlk yufkanın üzerine margarin sıvı yağ karışımından sürün. zeytinli iç malzemeyi sürün.
Üzerine ikinci yufkayı serin, aynı işlemi uygulayın. Son yufkayı da bu şekilde hazırlayıp rulo şeklinde sarin. Üstünü de hafif yağlayarak rulonun iki ucundan tutup farklı yönlere çevirerek bürün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilen rulolar önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Zeytinli Rulo için gerekli olan malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket hazır instant maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık süt
- 100 gram eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Zeytinli Rulo nasıl yapılır?
Maya ve un karıştırılır.
Tuz, şeker ve süt karıştırılarak yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak toplar yapılır ve üzeri nemli bez ile örtülür.
Hazırlanan toplardan 3 adet alınıp yufka inceliğinde tek tek açılır.
İlk yufka üzerine sıvı yağ ve margarin karışımı hazırlanarak sürülür.
Zeytinli iç malzemeden sürülüp üzerine açılan ikinci yufka serilir.
Son yufkada aynı şekilde hazırlanıp rulo şeklinde sarılır ve üzeri hafif yağlanarak rulonun iki ucundan tutulup farklı yönlere doğru sarılır.
Un ve mayayı karıştırın. Üzerine şeker, tuz ve sütü ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde toplara ayırın. Üzerlerini nemli bezle örtün.
Toplardan 3 tane alıp yufka inceliğinde teker teker açın. İlk yufkanın üzerine margarin sıvı yağ karışımından sürün. zeytinli iç malzemeyi sürün.
Üzerine ikinci yufkayı serin, aynı işlemi uygulayın. Son yufkayı da bu şekilde hazırlayıp rulo şeklinde sarin. Üstünü de hafif yağlayarak rulonun iki ucundan tutup farklı yönlere çevirerek bürün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilen rulolar önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.