GuidePedia

0
Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır?

Yeni lezzetler arayan için eşsiz bir börek tarifi veriyoruz. Bezelyeli Etli Börek sofralarınızı taçlandırmaya ne dersiniz? Öyleyse hemen tarifimizi okuyun ve not alın :)

Bezelyeli Etli Börek için gerekli olan malzemeler

  • 1 Paket Milfoy Hamuru
  • 250 gram Kuzu Eti
  • 2 tane Orta Boy Soğan
  • 2 tane Orta Boy Domates
  • 1 su Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 1 tane Yumurtanın Sarısı
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı Margarin

Bezelyeli Etli Börek nasıl yapılır?
Margarin ve sıvı yağ tencereye alınarak kızdırılır.
Kuzu eti fındık iriliğinde doğranır ve eklenir. Suyunu çekene kadar kavrulur.
Soğanlar ilave edilir.
Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye ilave edilir.
5 dakika kadar pişirildikten sonra tuz, ince ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edilir. Karıştırılarak ocaktan alınır.
Milföy hamurlarının ortalarına tek tek hazırlanan harçtan koyulur ve zarf şeklnde kapatılır.
Milföyden kesilen şeritlerle süs yapılarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirilir ve fırın 170 dereye düşürülerek üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top